2009 - TIDLIGERE GÅPING-ARTIKLER

2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005
 

ET FANTASTISK GÅPING-ÅR
Sandvika, 12.12.09, Nestformann
Julebordet for innebandygjengen hos Søiland var et flott punktum på et innholdsrikt Gåping-år. Sammen har vi nedlagt utallige mil på ski og sykkel, prikka innebandymål og sklitaklet på Rudsletta. Vi har sittet rundt bålet på Burudvann og klatret opp til Brunkollen. Vi har kåret Quiz-mastre, kubbe-mestre, beste melkespannkaster, årets Gåper og tatt Merker i bøtter og spann. Kort fortalt, hatt det moro og holdt oss i form. 2010 blir spennende med mange nye ansikter.
Takk til Lindal og Søiland for tidenes Gåping-fest i går, og gratulerer til Henriksen som er vår ferskeste Quiz-master i det som blir omtalt som The best Quiz ever :-)


MESTER MED GODE HJELPERE
Sandvika, 07.12.09, Nestformann
I siste tellende runde klatret undertegnende opp på tabelltoppen for første gang i år. Først og fremst pga formspilleren THH, O2-sliteren CJ, playmakeren LEP og en scoringskåt Trener. Takk for hjelpen! TA og KEG fortjener også hederlig omtale for kamp til døra. Men det hadde vært krise med en Gåping-mester fra 40årskrise-gjengen.
Nå er det Pinnekjøtt på hvit myk stol som gjelder, Jahr. Grattis!
PS! Artikkelen under ble skrevet før Trenerns storspill i kveld.


BEST UTEN BALL
Sandvika, 07.12.09, Nestformann

Trenern har både fått og gitt mye pepper i 2009.  Som i 2008 og alle tidligere sesonger. Siden spillet denne sesongen ikke har resultert i overskrifter, får vi heller skryte av hans unike evne til å skape engasjement i Gåping IL. De brutalt ærlige tirsdagsanalysene er alltid godt skrevet og setter ting (les: KH) på plass. Utenforstående som ikke er med på ironien må jo lure på hva slags kameratskap dette er. Diskusjonene og debattene mellom øktene på mandagene er også krydder i hverdagen. Så får vi håpe han finner tilbake til godt gammelt nivå også når klokka går. SH er jo tidligere seriemester! For ordens skyld: Nå trekker vi lagene, mens Trenern selv delte lagene i sin jubelsesong:-)

THRILLERFINISH
Sandvika, 30.11.09, Nestformann

Som alltid avgjøres innebandymesterskapet i siste serierunde. Tre kandidater kjemper om pokalen og hedersplass på Jar 11. desember. I serieleder Andresens fravær blir regnestykket enkelt. TK vinner med 15 poeng, mens KEG får gullinitialer på trøya om han prikker 16 poeng. Blir det jevnt siste tellende mandag kan Andresen sprette champagnen på jobb for rettferdighet ett eller annet sted i verden. Dagens runde ble preget av knallhard jobbing og en Oppmann som tok frem ukjente krefter.

TURSJEFEN i FORM
Sandvika, 23.11.09, Nestformann

Søndag hadde han med seg 14 store og små på tur til Brunkollen. I kveld storspilte Henriksen, og beviste at formen for alvor er i anmarsj. Dette lover godt før alle vinterens marsjer på ski. Trenern kjørte, i kjent stil, Mueller-strategi for å vinne kvelden. Mens Mueller har overlevd på en skøyteløper med et unikt talent, manglet Trenern en Bøkko i kveld.

GÅPING TIL BRUN-KOLLEN PÅ SØNDAG
Spikkestad, 17.11.09, Henriksen

Førstkommende søndag blir det familie-Gåping i marka for store og små. Vinteren og skiføre lar vente på seg, så vi møtes på parkeringsplassen til Burudvann i Lommedalen søndag morgen kl 11. Kuperte stier fører oss opp til Brunkollen og de berømte skolebrødene. En tur på 2,5 km i frisk luft. Send en SMS til Morten Henriksen 95882357 på lørdag eller senest før kl. 9 på søndag om du blir med. Du får SMS senest 930 på søndag om vi avlyser pga av dårlig vær. Vel møtt alle sammen :-)

ARBEIDSSEIER
Sandvika, 16.11.09, Nestformann
Det var duket for en tøff mandagskveld på Evje. Et lag med grovarbeidere og ett lag med pasningsspillere. Kvelden vippet til slutt i favør av arbeidshestene med Jahr i spissen. Det gjør at det tetter seg til i toppen og flere kan ta hjem mesterskapet. Godt å ha med Henriksen igjen. Og Snorre er velkommen som fotograf hver mandag :-)

FEBERMANDAG
Sandvika, 09.11.09, Nestformann
Halve gjengen lå hjemme med feber, Formann hadde en serie feberredninger ingen gjør etter han, mens KEG fortsatte ferden mot gulltrøye med en rekke feberscoringer! Undertegnende ble med i dragsuget til febergutta, mens LEP, KH og SH endte opp med flaue 2-0-6!

I 100 MOT2010
Sandvika, 05.11.09, Nestformann
Ingen i Gåping IL hadde drømt om 71 på 100 i 2010-lista i november 2009. Hver nye linje siden 50 har vært bonus bonus bonus. Alle deres venner og bekjente som ikke fikk billett, eller har billett og ikke sykler for en klubb, bør registrere seg på 100 i 2010-lista.
Vi kommer til å fortsette å jobbe for ekstrabilletter. Vi har alltid klart det før. Vi som har vært med noen år gleder oss like mye hver gang vi finner en ny på lista. Vi vet vi har et kanonopplegg på gang neste år. Noen kaller det 71 grader nord. Vi kaller det 100 i 2010. Stay tuned.
Og en stor takk til Heine Langholz som snart har verva halve lista.
Keep up the good work. Twenty-nine to go.
Veldig hyggelig å ha deg med på laget igjen, Reidar. 71 Lavik
!

SPEED IS LIFE
Sandvika, 29.10.09, Nestformann
Torsdag 4. november kl. 0900 MÅ dette være ditt mindset. Sekunder med nøling eller knoting betyr venteliste. Her kommer noen oppfordringer:
Les påmeldingsprosedyren nøye. Glem mellomnavn og lange e-postadresser. Bruk CTRL+V. Få venner og familie til å melde seg på for deg. De må melde seg på i eget navn da du faktisk kan klare å få billett selv. Gåpere som allerede har billett må også skaffe ekstra billetter. Summen av en slik dugnad vil bety at vi får med hele 2010-lista neste år, og derfor skal du oppfordre venner og bekjente til å legge seg inn på 100 i 2010-lista. Ekstrabilletter utover dette vil bli brukt til å verve nye 100 i 2010-syklister. Lykke til på torsdag. Sammen gjør vi en forskjell!


ROLLEBYTTE
Sandvika, 26.10.09, Nestformann
Formann og Trenern hadde stor suksess med å bytte roller på dagens innebandyøkt. Trenern var potte tett og hadde fortjent overskriften under, mens Formann jobba og kriga hele kvelden. Det er lenge siden sist i den posisjonen. Kampen om mesterskapet åpnet seg i kveld opp med to utfordrere opp i føringen. The Sniper med gullinitialer ville gitt høye odds før sesongen. Nå er det høyst reelt.


THE WALL
Sandvika, 19.10.09, Nestformann
WIKIPEDIA:"
A wall is a usually solid structure that defines and sometimes protects an area. There are four principal types of structural walls: building walls, exterior boundary walls, retaining walls and Thomas Andresen".
Sammen med The Sniper og to arbeidsmaur som reiste kjerringa fra sist, klatret Andresen helt til topps. Dagens resultat var flatterende, men med to matchvinnere fra 40årskrisa er tydeligvis det meste mulig for tiden.THE SNIPER
Sandvika, 12.10.09, Nestformann
WIKIPEDIA:"A sniper is a highly trained marksman who shoots from concealed positions or distances exceeding the capabilities of regular personnel."
Bedre klarer ikke jeg å beskrive Knut på sitt beste. I dag var en sånn dag. Med seg på moroa hadde han Jahr som hardtarbeidende tilrettelegger, Horni som grovarbeider og Andresen som defensivt anker. Slikt blir det kalassifre av.FESTER GREPET
Sandvika, 05.10.09, Nestformann
Denne sesongen skal det mye til for å frarøve Pettersen mesterskapet og gullinitialer på neste års LEP-trøye. Han er i en klasse for seg. I dag fikk han god hjelp av motiverte medspillere og en fomlende motstander. Bak Pettersen stoppet Andresen nesten alt av forsøk fra formannskapet & co. Ingen tilfeldighet at disse troner på toppen.


SKARVERENNET
Sandvika, 28.09.09, Nestformann
Har du tenkt å gå denne fantastiske turen fra Finse til Ustaoset i april, må du være skjerpet på torsdag. Da åpner påmeldingen. I likhet med Birkebeinerarrangementene blir billettene revet vekk.


FULLT TRØKK
Sandvika, 21.09.09, Nestformann
Etter en laaang innebandypause var vi endelig i gang i dag. Innsatsen var på topp. På et tidspunkt lå det strødd Gåpere utover gulvet. Presisjonen var så som så, men det er lov i første runde. Det har aldri blitt utdelt stilkarakterer i Gåping. Det blir en kort sesong, så det gjelder å karre til seg de poengene man kan få. Pettersen, Henriksen, Andresen og Gulbrandsen kom best ut av startblokka.


3 i 2009
Sandvika, 20.09.09, Nestformann
Lørdag kunne Eirik og jeg ta hverandre i hånda etter å ha gjennomført Birkebeinertrippelen. Jeg kjempet meg så vidt under merkekravet mens Eirik måtte gi tapt med noen små minutter. Men han slo tannlegen sin. Og det var det viktigste målet for dagen. Eivind Berg kom også i mål noen fattige minutter etter merke, mens bror Thomas vartet opp med Cola noen kilometer før mål. Ingenting er som cola mot slutten av en kraftanstrengelse. Takk, Thomas!


BURUDVANN PÅ LØRDAG
Sandvika, 15.09.09, Nestformann
På lørdag kan du oppleve en annen side av Gåping IL. Da møtes store og små til lek og moro ved Burudvann. Morten Henriksen er primus motor og sørger for kano, lavo og bål. Han er på plass fra kl. 10. De som skal overnatte kontakter Morten på forhånd. Vær og temperatur ser lovende ut. Hyggelig om dere stikker innom i løpet av dagen. Vel møtt!


100 i 2010
Sandvika, 09.09.09, Nestformann
På et årsmøte for noen år siden mente en visjonær Formann at 100 Gåpere i 2010 hadde vært spennende. Vi har nærmet oss målet sakte men sikkert. For å komme helt i mål trenger vi drahjelp fra alle som har vært med så langt. Dine venner som er glade i å sykle, men ønsker noe annet enn et tradisjonelt medlemskap i en sykkelklubb, bør sykle for team GÅPING i 2010. Registering skjer via linken 100 i 2010 fra Hovedmenyen. Vi stjeler et av slagordene fra valgkampen: Alle skal med!


RANVIK ÅRETS GÅPER
Sandvika, 05.09.09, Nestformann
Etter hver sykkelsesong har Formann gleden av å hedre årets Gåper med en vandrepokal. På høstfesten i år var det Rune Ranvik som fikk utmerkelsen. Rune har tatt Merke hver gang og stiller alltid på Gåping-turene. I tillegg kjører gjerne Ranvik over sykkelen sin (se her) for å hjelpe andre i nød (les: punktering). Slike Gåpere setter vi pris på. Gratulerer, Rune!


KOMPISDUELLEN
Kolsås, 01.09.09, Eirik Flaa
Etter et panisk toalettbesøk rett før start fikk jeg inn første tekstmelding. Christian hadde passert Skramstad på litt over 43 minutter. Dette var i overkant av hva jeg hadde forventet av ham. Enten hadde hadde låroppvarmingskremen virkelig hatt en slags dopingeffekt, eller han hadde lagt opp til kanonsprekk ...
Les hele saken.FORVENTNINGER SMERTE OG EN OPPTUR
Sandvika, 01.09.09, NestformannHVA FØLER DU NÅ
Sandvika, 30.08.09, Nestformann
Klikk på bildet for førsteinntrykkene etter målpassering på Lillehammer. Odd-Eirik var åtte minutter unna Merke på Storåsen. I mål var han ni sekunder forran. Den nedfarten står det respekt av.
Får du ikke opp videoen må du oppgradere din Windows Media Player.GJØRMEMARE
RITTET
Sandvika, 30.08.09, Nestformann
Birkebeinerrittet 2009 ble så tøft som det kan bli for de 44 fra team GÅPING. De som startet først hakka tenner en halv timer etter å ha dusja. Det var iskaldt ned fra Storåsen. De som startet senere vassa i gjørme i gåpartiene, og kom skliende ned til gjørmehavet ved Håkonshall. Alle som kjempa mot vind, gjørme og haglebyger over fjellet kan være stolte av seg selv. Og vit at det aldri kan bli værre. Aldri. Husk det når du vurderer om du skal bli med i 100 i 2010-prosjektet.


DETTE SYKLER DU PÅ
Sandvika, 25.08.09, Nestformann
Hvert år gir Gåping deg en presis pekepinn på hva du kommer til å sykle på i Birken. Årets tips er lagt ut under linken: Birkebeinerrittet. Kommenter gjerne tipsene på Forumet. Siste turen i dag ga en pekepinn på hvor kaldt det blir å sykle i regn til helga. Trekk på skoene og lange hansker er obligatorisk. Råder dere også til å pakke bagasje som skal sendes til Lillehammer i plastsekker inne i baggen eller sekken. Sov i ro og tørt håndkle kommer du også til å bli glad for at du husket å ta med deg.


PÅ PALLEN IGJEN
Sandvika, 23.08.09, Nestformann
Dagfinn Bang-Johansen har tent på Gåping-ideen og meldt seg inn i klubben. Forrige helg tok han en sterk femteplass i sin klasse i Kongerittet. I dag sørget han for Gåpings andre pallplass i det mye omtalte Mjølkerampa Open. Sykkelritt med handicap. Du veies inn før start med sykkel, og får tillegg i tiden i forhold til totalvekten. Rittet kjøres som jaktstart. De tyngste starter først. Dagfinn var langt fra de tyngste, men tok igjen nesten hele gjengen. Tipper flere fra Gåping kan hevde seg her neste år.


YEEESS!!!
Sandvika, 23.08.09, Nestformann
Dette var Lars Mortens umiddelbare kommentar etter målpassering.
Mange følte nok det samme, og vi bekreftet at mange har gjort store fremskritt siden vi syklet til Tryvann i vår. I dag var det spesielt gledelig å se at Otto er tilbake i godt gammelt slag :-)


THINGNES TILBAKE
Sandvika, 20.08.09, Nestformann
Vi var 15 Gåpere som kjørte til Sandungen i kraftig motvind i dag. Gledelig at Thingnes er tilbake etter kneskade. Haarberg er inne i en god periode og perset klart i motvinden. Hermansen er formsyklisten for tiden. Tre minutter raskere enn sist. Og i dag tråkket Guro fra gutta i bakkene på en tid godt under merkekravet i herreklassen!
Søndag står mange rekorder for fall når vi kjører Bogstad - Tryvann.


17 REKORDER!
Sandvika, 18.08.09, Nestformann
På dagens motbakkeøkt til Sandungen ble rekorder knust i Hopetall. Mange tar et par minutter fra gang til gang. Marianne kjørte seks minutter raskere. Imponerende. Det gledet å se at de gode gamle sliterne, Henriksen og Horni, var oppe på tider som lover godt i forhold til Merke. Ole Thomas debuterte også på en sterk tid som bør gi Gåping-Merke om et par uker. Torsdag kjører vi neste knallharde og effektive økt til Sandungen. Denne tirsdagen var inspirerende :-)

GODE UTSIKTER
Sandvika, 16.08.09, Nestformann
Sjokktreningen flere har satt i gang etter sommerferien gir resultater. Med unntak av et par rustne herrer var alle oppe på sterke tider i motvinden i dag. Chris, Rita, Hermansen, Heine, Terje og Tommy har aldri syklet raskere. Nå kjører vi to motbakkeøkter til Sandungen tirsdag og torsdag før vi avslutter uka med Bogstad - Tryvann neste søndag.

STERK OG UHELDIG
Sandvika, 09.08.09, Nestformann
Før dagens økt hadde Geir 19:20 som bestetid opp fra Tverrelva. I dag rundet han toppen på 17:40, på et vått og tungt føre! - Intervalltreninger i sommer, konkluderte han. At han knakk sykkelen litt senere la en demper på rekordøkta. Er du oppe på 20:45 tar du Merke i Birken. På en tørr dag hadde både Hope og Espen vært innenfor "Merke-tiden". Flere andre kjørte fort og perset på en grå dag utsikten og Horni glimret med sitt fravær.
Vi kommer til å kjøre Kolsås - Sandungen også på tirsdag til uka. Oppmøte kl. 19 på Kolsås. Men først er det fotball på Rud i morgen kl. 20.


BLODSLITET I GANG
Sandvika, 06.08.09, Nestformann
I dag kjørte vi første knallharde torsdagsøkt fra Bjørnegård til Sandungen. Stigning i en halv time. Dette gjør susen for de som har trent like mye som LEP og Jahr i juli. To nye fjes på dagens økt. Den gamle Bærums-kjempen Heine Langholz og Rune Virik tråkket godt fra seg i Gåping-toget i dag. Tider ligger under Birkebeinerrittet.

RANVIK I SLAGET
Sandvika, 01.08.09, Nestformann
Vi var syv Gåpere som syklet et blytungt Grenseritt i dag. Alle kunne se langt etter personlige rekorder med unntak av Ranvik. Han kjørte inn på sterke 2:51 fra pulje 2. Fra første pulje i Birken kan han kjøre inn på en kjempetid. Horni var nok en gang i kjellern etter målgang, men gliste godt med femårsmedaljen på brystet en halv time senere. Han må motiveres de siste fire ukene ellers ender Birk-billetten på Finn.no

Uforklarlig rekord
Sandvika, 29.07.09, Nestformann
Guro psyket seg opp til en tung tur til Tryvann. Feriemodus og en fuktig kveld i forveien var ingen optimal oppladning. Hun hadde derimot en tre kilo lettere sykkel og hjelperytter på den første flata. På toppen stoppet klokka på 24:33. Ny pers med tre minutter! Hjelp de første to minuttene og lett sykkel forklarer ikke tre minutter. Orker man mer når man vet man sitter på en god sykkel? I så fall blir Tollersrud en hard nøtt å knekke for mange i Birken. Da stiller han på en lånt Focus Raven Pro.

le FINALE
Sandvika, 28.07.09, Nestformann
Høytidsstemt og med enorme forventninger gikk vi mot Champs-Elysees. Vi skulle stå ringside under finalen i verdens største sportsbegivenhet, Tour de France.  Sola skinte om kapp med en euforisk Nestformann i Gåping-jakke og med ny, stor minnebrikke i kamera.  Jakten på det ultimate sykkelbildet nærmet seg klimaks ...
Les hele saken


HAWAII PÅ RUD
Sandvika, 21.07.09, Nestformann
Mandagens fotballøkt bar preg av ferie, men når blitzlyset ble skrudd på kom finessene på rekke og rad. Andresen klarte nok en gang å få en utsøkt tunnel på film. Formann beviste at Gåping-sommer betaler seg. Han puttet lissepasningene fra Trenern presist i mål gang på gang.

HOLDER HJULA I GANG
Sandvika, 19.07.09, Nestformann
Formann sørger for at alle har et Gåping-tilbud i sommer. I dag hadde Terje Øvreberg sin jomfrutur i Formanns utfordrende Vestmarkterreng. Dagens trio var tilbake en rask dusj før dagens Tour-etappe. Tima og tilrettelagt.
I sommer har Gåping også hatt startende i Sentrumsløpet (Eivind), Bukkerittet (Thomas), Songsvann Rundt (Kenneth), Bergen-Voss (Rune), Lillehammer - Oslo (Odd-Eirik) og i august løper Eivind med Gåping på brystet i motbakkeløpet Tryvann Opp.
Nå er vi nesten med på alt. Men vi mangler en Gåper på startstreken i Norseman Xtreme Triathlon. Klar for en ny utfordring Odd-Eirik?GÅPING i le TOUR
Sandvika, 10.07.09, Nestformann
300 meter før mål på dagens Tour de France-etappe syklet Lance Armstrong over GÅPING malt på asfalten. Kunstneren er ingen ringere enn Odd-Eirik Olsen. Om maleren løp ved siden av Lance i Borat- eller kyllingdrakt nevnes ikke i rapportene.

AKTIVITETER I SOMMER
Sandvika, 03.07.09, Nestformann
I sommer består Gåping-menyen av saftige sklitaklinger à la Thingnes og terrengsykling på en seng av steiner og røtter. Kalenderen er oppdatert.

VEKTHYSTERI?
Sandvika, 03.07.09, Nestformann
Når noen kommer med ny sykkel på Gåping-turene er det ingen som lurer på merke eller utstyr. Man går stille mot sykkelen. Løfter litt på den. Løfter litt til. Ser på eieren. Tenker at den var jammen lett. Lettere enn min i hvertfall. Og så gratulerer man med ny sykkel uten å beskylde eieren for å ha kjøpt i dyre dommer for noen usle sekuder i Birken. Men er det usle sekunder eller monner vektreduksjonen i form av mange sparte minutter. Mine to første ritt ble kjørt på en 15 kg tung DBS. I år skal jeg kjøre på drøyt 9. I følge Analytic Cycling sparer jeg 80 sekunder til Skramstad. Men er det verdt fire meget godt brukte Mercedes Benz 230 E 1991-modell?
Du får vudere selv. Her er regnemodellen til Analytic Cycling.
Beregningene støttes i denne STAYER-artikkelen.GÅPING PÅ PALLEN I VESTMARKRITTET
Sandvika, 28.06.09, Nestformann
Etter snaut to glohete timer i Vestmarka endte jeg opp i en spurtduell med en Asker-syklist. Innersving inn på oppløpet gjorde susen og jeg rullet først over målstreken. Vi tok hverandre i hånda etter en god fight. At vi kjempet om klasseseieren visste ingen av oss før premiesermonien litt senere. For første gang klatret en Gåper opp på en pall, sågar øverst :-) Det skal sies at resultatlistene så litt mer normale ut etter at eliten også var lagt inn, men denne gangen talte de ikke med i kampen om klasseseier.
Bilder og tider fra dagens søndagstur er lagt ut.I KJELLERN
Sandvika, 21.06.09, Nestformann
Espen Lied og Lars Morten Myhr syklet for første gang med Gåping-gjengen i dag. Gutta ga absolutt alt og var oppe på tider som bør gi to nye Gåping-merker i Birken. Chris, Ranvik, Otto og undertegnende var også oppe på ny pers. Tidene ligger under linken Birkebeinerrittet til venstre. Tirsdag kjører vi gjennom Vestmarkritt-løypa. Oppmøte kl. 18 på Føyka. Og på torsdag kommer de nye draktene våre :-) Tar de med lørdag til dere som møter opp på Vestmarkrittet, og på søndag for resten.

DRAMATIKK RUNDT FARRIS
Sandvika, 14.06.09, Nestformann
Etter 60 sekunder var undertegnende millimeter unna en massevelt ala Tour de France i årets Farrisrunde. En rytter dundra inn i et skilt og dro med seg mange i bakken. Litt senere ulte sirenene nok en gang. For høy fart i en krapp sving endte på hue ut i en elv. Alle våre kom, mer eller mindre fornøyde, helskinnet i mål. Ole bekreftet sterk form. Dagens søndagstur gikk derimot mer fredelig for seg. Neste søndag får du en pekepinn på hvordan du ligger an. Da kjører vi til Tryvann. Oppmøte på Kolsås kl. 10 og Bogstad 1045.

LINDAL HERJA
Sandvika, 09.06.09, Nestformann
Fotballsesongen er godt i gang og på mandag debuterte Lindal for året. Scoring på et knøttlite mål fra 50 meter med fire motspillere i etablert forsvar sier det meste. Når han fulgte opp med kontante taklinger og millimeterpresise straffespark måtte det bli hans kveld.

BEGIVENHETSRIK HELG
Sandvika, 07.06.09, Nestformann
På fredagens sommerfest for innebandygjengen var Søiland i en klasse for seg i kubbespill, mens Lindal tok en klar quiz-seier i Andresens fravær. Lørdag var vi tre som syklet Raummerrittet. Undertegnende var preget av sommerfesten før start, men syklet inn på en overraskende 17. plass i klassen. I dag var vi tretten i stigningene opp mot Sandungen. Espen på ny sykkel parkerte tidligere konkurrenter. Debutanten Pettersen kom gledelig tidlig opp til Sandungen sammen med Henriksen. Husk å melde dere på Vestmarkrittet. En perfekt start på sommerferien. Fotball i morgen.

KAPSKARMO IMPONERTE
Asker, 31.05.09, Nestformann
Martin har, i likhet med de fleste andre, mål om ny bestetid i Birken. I dag syklet han opp bakkene mot Kleivstua på klar personlig rekord. Han satt også med i tetgruppa ned fra Sollihøgda. Det gikk fort! Haarberg og Knudsen har heller aldri vært raskere opp bakkene. Førstnevnte med ny stiv karbongaffel og Geir med pinlig få mil i beina så langt i år. På utsikten var det derimot Espen som briljerte med sin sykkelbalanse. Klikk på bildet får å se alle bildene. At Ranvik kjørte over og knuste sykkelen sin var skår i gleden på en ellers perfekt dag. Men neste søndag blir det nok enda tøffere å holde han bak seg på ny sykkel.

AVGJORT PÅ MÅLSTREKEN
Asker, 25.05.09, Nestformann
I kamp nummer 135 av 136 ble innebandysesongen avgjort. Formannskapet befestet posisjonen med gull og sølv. LEP kjempet hardt for gulltrøye, men selv ikke med Knut som fikk 10 på spillerbørsen, nådde han helt opp. Til høsten er det nye muligheter til å utfordre Formann og Nestformann. Nå er det fotball på Rud som gjelder. Alle er velkomne klokka åtte neste mandag. Skål :-)

CJ-SHOW
Asker, 18.05.09, Nestformann
Jahr har hatt en svak sesong så langt. I dag var han derimot best på et godt lag. Han lyktes med nesten alt, og snuser med det på hvit stol. Debatt er en av kjerneverdiene i Gåping. Og debatt ble det. Stemningen ble trykket så det var nok noe i innleggene mot ujevne lag. Vi får sørge for et robust regelverk så vi unngår dette til høsten. Oppfordrer alle til å stille neste mandag slik at vi får en thriller-avslutning med tre mesterkandidater.

Endelig marka
Asker, 16.05.09, Nestformann
Åtte hadde klart å lure seg unna 17. mai-forberedelser i dag. Deilig med første tur på tørre grusveier i Krokskogen. Ingen har vært raskere opp fra Tverrelva så tidlig i sesongen, og Ranvik persa. Hjem tok Odd-Eirik hjelperytterrollen og dro toget inn til Kolsås i over 50 km/t på slettene.
- Cruisetempo, kommenterte Odd-Eirik Boasson Olsen.


4 KJEMPER OM LEDERTRØYA
Asker, 11.05.09, Nestformann
Horni i rød ledertrøye jobbet heroisk for poengene i dag, men måtte til slutt konstatere at det tetter seg til i toppen. Formann har for alvor meldt seg på i kampen om mesterskapet. Nå er det kun to mandager med innebandy før vi 1. juni starter opp med fotball på Rud kl. 20. Så det er bare å pusse fotballskoa folkens.

HOLMENKOLL-STAFESTEN
Asker, 10.05.09, Nestformann
Vi løp inn på ny rekord og ble nr. 12 av 63 lag i klassen. Senere på kvelden stilte 30 på vårfesten. Med tittelforsvareren fraværende var det Kvale-brødra, på hjemmebane, som kasta melkespannet lengst. Undertegnende ble offer for en tvilsom disk. Men som alltid var det Andresen, tett fulgt av Lindal, Horni og Guro, som stakk av med Oles førstepremie etter Quizen. Åstedet bar i dag preg av at det hadde vært en real utflyttingsfest :-)

KRIGER OM HVIT STOL
Asker, 04.05.09, Nestformann
De fem beste på tabellen pluss verten sitter på dyre høye myke hvite stoler på sommerfesten. Røkla må nøye seg med lave brune krakker. Nå som Horni har avgjort mesterskapet står spenninga om hvem som får den siste hvite stolen. Både TA, KEG, LL på 45,8 % og SH på 45,2 % kan unngå ydmykelsen. KEG har stolen på målforskjell pr. i dag. Prikker han mål som i dag går han en behagelig sommerfest i møte.


FOLKSOMT PÅ TRYVANN
Asker, 03.05.09, Nestformann
Odd-Eirik fikk i oppdrag å være hare på de første flatene opp mot Tryvann i dag. Han tok jobben på alvor og lot oss andre gå inn i motene med hvilepuls, mens han selv måtte ta fatt på stigningene med makspuls. Vi har aldri vært raskere ved lyskrysset, og 20-minuttersgrensen ble endelig sprengt. Gåping er i flytsonen og nye rekorder settes hver gang vi er ute å sykler. I dag var vi 17 som kunne notere oss for årsbeste :-) Tidene ligger under Birkebeinerrittet i hovedmenyen.

GRENSERITTET 2009
Asker, 28.04.09, Nestformann
Grenserittet er fin generalprøve før Birken. Takket være Henriksens innkvartering har også dette rittet blitt en årlig Gåping-begivenhet. Vi kommer til å stille mange også i år. Skal du sykle ett ritt i tillegg til Birken anbefaler jeg dette. Det er to ritt i Norge som blir utsolgt. Dette er det andre. Klikk derfor på bildet over og meld deg på før det er for sent.

VÅRYR HORNI
Asker, 27.04.09, Nestformann
I går overrasket han med god tid til Tryvann. I dag ydmyket han motstanderen og klatret til topps på tabellen. Godt hjulpet av giftige Andresen, sliteren Lindal, dirigenten Hope og en bunnsolid Formann. For oss andre ble det en flau mandag. Dette kan bli ditt år, Horni :-)

REKORDRAS
Asker, 26.04.09, Nestformann
Alle som var med i dag kunne notere seg årsbeste. Spesielt hyggelig var det å få bekreftet at Tollersrud er i kanonform. Et halvt minutt unna persen fra i fjor har ingen andre vært i nærheten av på første tur. Det lukter 3:25 lang vei. Neste søndag blir sannsynligvis siste tur til Tryvann i denne omgang. Så er det marka som står for tur.

AVTALE MED SPINN
Asker, 14.04.09, Nestformann
Vi har nå inngått en avtale med SPINN sykkelshop Majorstua som betyr at alle som er medlemmer i Gåping IL får 20% rabatt på sykler og sykkelutstyr i butikken. Spinn er en faghandel med høy kompetanse og vil kunne gi deg råd om hvorfor en bra aluminiumsramme er bedre enn en dårlig carbon og hvilke dekke som triller best fra Rena til Lillehammer. Ta kontakt med daglig leder, Kjetil Hansen, om du har spørsmål.

MERKE I SIKTE
Asker, 12.04.09, Nestformann
I likhet med Trenern har Espen satt seg Merke som mål i Birkebeinerrittet 2009. I dag satt han ny pers opp kneikene mot Tryvann og beviste at han mener alvor i år. Eneste som mangler nå er billett. Men det fikser vi. Også gledelig med Formann som forbedret seg kraftig fra sist. Guro og Henriksen imponerte også i dag. Og en alltid like ydmyk Haarberg hang på i et hurtiggående kjede langs Griniveien. På spørsmål om det var tøft å henge med svarte han resolutt: - Jeg måtte jo bremse bortover sletta. Alt er med andre ord som det skal i Gåping IL også i 2009 :-)

TJUVSTART
Asker, 05.04.09, Nestformann
Åtte var med på en tidlig start på sykkelsesongen i dag. Bakkene opp mot Tryvann har aldri vært tyngre. Styrkeforholdet mellom Gåperne var omtrent det samme som i fjor. Ranvik var litt nærmere teten, en stinn Munthe litt lengre unna og Horni gledelig og overraskende tett på Henriksen. Over påske er vi i gang for fullt. Tidene ligger under linken Birkebeinerrittet.

11er-bataljen
Asker, 30.03.09, Nestformann
Med tre lag var den friske stemningen fra gamle Evje tilbake. Høylytte diskusjoner, spillere som ble takla ut av rommet, tette kamper og høyt tempo. Etter å ha sakket akterut i kampen om mesterskapet oppsummerte LEP med at han var her for å trene, så kvelden var grei nok. Han skylder troverdighet på den, etter å ha stua bort unga hos noen villt fremmede rett før klokka åtte. Vi er flere som lever og ånder for akkurat denne tittelen.

BIRKEBEINER-DUELLEN
Heggedal, 25.03.09, Odd-Eirik Olsen
Jeg våknet frisk og rask, klar for å bevise at Birkebeinerrennet er et barneskirenn. Gikk til frokost med Guro. Selv om vi prøvde å holde en gemyttlig tone så var det en falsk idyll, som to duellanter i ville vesten satt vi der å målte hverandre opp og ned. Vi snakket om rennet og smilte stivt, mens vi begge tenkte: Jeg skal knuse deg din mygg. Vi gjorde oss klare og dro ned til start. En kort testrunde bekreftet at nestformannens smurning satt som spikret. Alt lå til rette for et perfekt løp ...
Les hele saken ved å klikke på bildet.

Endelig ekte Birkebeiner
Rykkinn, 24.03.09, Henriksen
På Dølfjellet, etter ca 12-13 km av de 54, meldte tanken seg første gang om at det blir med denne ene gangen. Tanken meldte seg ofte i løpet av skituren på lørdag. Det var litt trøst i å vite at når jeg kom i mål, ville det heretter bare bli skiturer for nytelsens skyld, uten tidspress. Men det er lov å endre mening. Les hele saken ved å klikke på bildet.

HENRIKSEN BUNNSOLID
Asker, 23.03.09, Nestformann
Henriksen var middels fornøyd etter lørdagens Birkebeinerrenn. I dag reiste han virkelig kjerringa med storspill som frustrerte tidligere serieleder & co. Sammen med formspilleren Horni, sliterduoen Kvale/Jahr og en konsentrert Trener kunne det blitt storeslem, men Lindal fikk med seg troppene og unngikk katastrofen.

Takk Formann
Asker, 21.03.09, Nestformann
Etter 40 kilometer så jeg endelig Formann i det fjerne. Når jeg passerte han fikk jeg en flaske kaffe/cola-blanding. Det smakte grusomt, men må jo ha hjulpet for noe. Med på ferden ned mot Lillehammer fikk jeg også oppmuntrende tilrop fra langerne og sekundantene Truls og Trine. Det varmet en utslitt kropp :-) Årets renn var knalltøft med forhold som vekslet mellom varm voks, kald voks og rødt klister. Mens jeg gikk i trikkeskinner, måtte resten kave seg frem i slush og ujevne isete "spor". Siden det er to helt forskjellige renn å starte tidlig kontra å gå etter 15 000 løpere, vurderer Odd-Eirik seedingsrenn. Tillater meg i den forbindelse å tipse om Grenaderen neste år. Gratulerer til alle som kjempet seg over fjellet. Odd-Eirik kommer nærmere tilbake til de hatske detaljene.


14 starter -
11 debuterer

Asker, 19.03.09, Nestformann
Etter fjorårets fantastiske tur fra Rena til Lillehammer sa vi at vi måtte være minst 10 fra Gåping IL i 2009 som tar del i dette eventyret. Vi når målene våre. Prikken over i-en er at Formann reiser opp og langer kaffe/cola-blanding på Sjusjøen. Den kan gjøre underverker i kampen for å nå målseilet når grunnlaget er usle 13 mil. Odd-Eirik kommer til å få en knalltøff tur, men i likhet med Horni tror jeg han overrasker. Og hans stunt kommer til å resultere i at vi blir minst 20 neste år. Lykke til Odd-Eirik, og lykke til alle dere andre :-)

PETTERSEN BLIR MESTER
Asker, 16.03.09, Nestformann
Etter ni runder på brannstasjonen har Lars Erik markert seg som den klart beste spilleren. Både tabellen og avstemningen viser med all tydelighet at det blir gulltrøye på LEP i juni. Kan hans eneste svakhet være skyhøyt forventningspress?

SØILAND I STORFORM
Asker, 09.03.09, Nestformann
Bak to midtbaneslitere og en Trener for halv maskin, hadde Søiland en kanonkveld. Han parerte nesten alt motstanderlaget klarte å produsere av sjanser. Gulbrandsen kom ned på jorda sammen med et lag som aldri fant formen.

GULLREKKA
Asker, 07.03.09, Nestformann
Årsmøte ble gjennomført i formelle former hos PR-sjefen på fredag. Alle innebandyspillere fikk drakter med initialer. Fem har blitt mestere i løpet av de ti sesongene vi har spilt. De fikk selvfølgelig gullinitialer. Det viktigste er ikke å delta i Gåping Championship. Tabellen er oppdatert i henhold til nye vedtekter. Takk til Thomas Ranvik og Studio 5 for rask og god leveranse av drakter.


JAHR VURDERER BIRKEN
Asker, 04.03.09, Nestformann
Jahr beviser solid form på mandagene, og Horni har en billett han ikke blir kvitt. Sist helg dundret PR-sjefen gjennom de 42 kilometerene i Vestergyllen-løypa. Greit at han ble knust av ei dame på jobben, men han vet han er mer enn kapabel til å gjennomføre de drøye fem milene til Lillehammer. Henriksen, Berg, Thingnes og Jahr på startstreken gir en spennende fight over fjellet. Jahr kan fort komme på pallen blant 11 Gåping-deltakere. Er dette PR-sjefens mulighet for pallplass?


LOVENDE DEBUT AV GULBRANDSEN
Asker, 02.03.09, Nestformann
Etter en famlende start fant Knut veien til nettmaskene mot slutten av kvelden. Milslukern & co spilte kompakt og disiplinert lenge, men man går ikke hjem med pluss i protokollen etter å ha debutert med Løvlia-tur på lørdag. God bedring, Horni. Mandagene er ikke helt de samme uten deg.

STERK SLUTTSPURT AV JAHR & CO
Asker, 23.02.09, Nestformann
Hadde PR-sjefen vært like god hele kvelden som i siste match, skulle han fått overskriften: MAKTDEMONSTRASJON AV JAHR. For da imponerte han stort sammen med en innbitt Trener, Lindal som alltid gjør det bra i comeback og en Formann som fant tilbake til mestertaktene mot slutten av kvelden. Gratulerer til Lars Erik med serieledelse. Neste uke er han tilbake sammen med Knut som debuterer i Gåping Championship.

FINN EN FEIL
Asker, 22.02.09, Nestformann
Denne helgen har Gåping brukt på Sørsetra. Mens undertegnende, Guro og Morten brukte turen som ledd i oppkjøringa til 21. mars, koste resten seg i nedsnødde Krokskogen. Formann er i ferd med å bli en milsluker. På tide å bytte ut plankene :-)


Hvor TØFF er egentlig Birken på SKI?
Asker, 18.02.09, Nestformann
For å finne ut av dette har vi gitt Odd-Eirik en utfordring. Onsdag morgen gikk en SMS til bloggern hvor han utfordres til å melde seg på Birkebeinerrennet. Noen timer senere tikket det inn MMS med bilde av betalingsbekreftelsen. Grunnlaget hans så langt i år er tre mil! Han kan heller ikke støtte seg på tidligere meritter i langrennssporet. Litt kan gjøres på fire uker, men vi vil definitivt få svar på om hvem som helst kan gå Birken på ski. Står myter om hvor hardt rennet er for fall, eller blir det snøskutersafari ut fra fjellet. Vi er uansett garantert en skiturskildring av de sjeldene. Oppkjøringa følges tett her på nettsiden.


FOR DÅRLIGE TAKTISK
Asker, 09.02.09, Nestformann
I likhet med flere mandager var det ene av dagens lag klart bedre på papiret. Vi på det dårligste laget klarte ikke kompensere for dette fra start. De fire siste kampene bestemte vi oss for å ligge lavt og satse på 0-0. Det resulterte i 2-0-2. Flere av seirene til Formann & co var også med ett mål. Med kynisme, disiplin og litt tur skal ikke denne mandagen være avgjort på forhånd. Honør til Lindal som stiller trofast til tross for at han ikke spiller. Formann og Pettersen fester grepet i kampen om mesterskapet.


VESTMARKA FRA NORD TIL SØR
Asker, 08.02.09, Nestformann
Gåping IL startet med gå/løping fra Sollihøgda til Semsvann i 2003. I dag gjorde formannskapet samme turen på dyre ski i eventyrlige omgivelser. Formann holdt et imponerende tempo ned mot Asker. Kanskje ikke så rart med Arsenal-kamp på tv klokka 14. Han er garantert ingen trussel med innebandykølle i morgen. Om han i det hele tatt kommer seg ut av senga.


DYRE SKI-DEBATTEN
Asker, 07.02.09, Nestformann
Siste uke har vært preget av ilter debatt om talent, ski som koster mer enn bilene til Otto og undertegnende til sammen, og hvem som slår hvem. Resultatet er at antiutstyrsfreak Flaa går på nye ski i Birken, Rye-Olsen kjøpte nye dyre ski i dag og bekreftet ambisjoner i Birken 2010, men kanskje viktigst, Munthe debuterte på forumet. Det store spørsmålet er om Munthe utfordrer Horni og Rye-Olsen i Birkebeinerrennet neste år. Og gjør han det tipper jeg Ranvik følger med i dragsuget av Ottos dobbelttak. Dyre ski fås til halv pris fremover. Løp og kjøp :-)


SPISSKOMPETANSE AVGJORDE
Asker, 02.02.09, Nestformann
Dagens vinnerlag besto av en goalgetter, en arbeidshest og en vegg. Drillo kunne ikke komponert et mer komplementært lag i dag. Og når i tillegg motstanderen har spillere som er mette av suksess fra fjoråret, har et spinkelt comeback-grunnlag, sier seg fornøyd med 2 av 24 poeng med henvisning til genierklært forvetningsteori og en sistemann som bruker mesteparten av kvelden på å bryte ned medspillerene, ja, da må det bli kalassifre. Formanns storspill resulterte i en velfortjent serieledelse.
,

VESTER-GYLLEN
Asker, 01.02.09, Nestformann
Siden 1966 har Asker skiklubb arrangert skirennet Vester-gyllen gjennom Vestmarka. I dag startet Jens Arne Svartedal og vi andre på Solli og gikk i mål på Vestlia 4 mil og 900 høydemeter senere. Alt fungerte perfekt i blå ekstra-løyper. I likhet med Gåping ILs første turer, gikk de første rennene fra Sollihøgda til Asker. Måtte vi i Gåping få en like rik historie som Vester-gyllen. Takk til Asker skiklubb for en strålende dag i Vestmarka :-)


KJØP SKI AV EKSPERTER
Asker, 28.01.09, Nestformann
I kveld klikket jeg inn i splitter nye Rossignolski på Solli. Inn mot Myggheim kom godfølelsen sammen med spikerfeste og supergli. Dagen i forveien brukte min gode hjelper hos Bull Ski & kajakk i Sandvika en time på finne det riktige paret til meg. Etter at utallige par var forkastet pga av feil spenn, var jeg allerede psykisk på vei inn til Milslukern. Da forsvant min mann bak på lageret. Etter en god stund kom han tilbake med det han mente var det perfekte paret for meg. Man kan sikkert spare et par hundrelapper på å kjøpe ski et annet sted, men det er ikke verdt å risikere kombinasjonen supergli/spikerfeste i mange år på bekostning av tre halvlitere på News.


KLARE MELDINGER
Asker, 26.01.09, Nestformann
Du trenger ikke lure på om du var dårlig på mandagskveldene. Det får du beskjed om. I kveld ønsket Trenern å spille med en mann mindre. PR-sjefen hevet seg over hetsen og leverte en solid mandag. Andresen ble underrettet om at han ikke har noe i en seedingsposisjon å gjøre. Samme Horni orienterte også undertegnende om at: - Så dårlig som du er nå Kvale, har du vel aldri vært før. Trekløveret som jager foreløpig suverene Pettersen, lar tabellen tale for seg selv. Og er vi vitne til snikinnføring av lagdeling igjen. Trenern skyr ingen midler for å hevde seg. På tide med årsmøte, Lars?


UFINT PÅ SØRSETRA
Asker, 25.01.09, Nestformann
Stig Rune hadde sin debuttur til Sørsetra i dag. Etter toddy og vafler var det løssnøkonkurranse. Sammen med Guro og Formann gjorde han seg klar. Guro rykka tidlig, mens Stig fulgte på andreplass. En desperat Formann kava på sisteplass. Da han skjønte hvor dette bar iverksatte han sjofle tiltak. Bildene taler for seg selv.


MERKEKANDIDAT?
Asker, 23.01.09, Nestformann
I likhet med mange andre har Stine Bakkejord meldt seg på Birkebeinerrittet for Gåping IL. I tillegg til sitt virke som sivilarkitekt og habil seiler sikter Stine på å gjøre en respektabel innsats i Birken. Vi i redaksjonen tror dette kan ende over all forventning. Vi utelukker ikke Merke om grunnlaget er godt nok og nedbørsmengden og vindforholdene er som i Kroatia sist sommer.


KNUSTE DREAMTEAM
Asker, 19.01.09, Nestformann
Etter et drøyt minutt og 0-2 stoppet Trenern innebandykvelden. Han ville ha nye lag. Han fikk det som han ville. Dreamteamet godtok avgjørelsen stilltiende. Nok en mandag var Pettersen desidert best uten å få så mye igjen for det poengmessig. Men klarer han oppmøtekravet kan jeg vanskelig se at noen skal klare å henge med helt inn. Det er mange mandager til sommerfest og kubbespill på Jar.


TUNG START PÅ 2009
Asker, 10.01.09, Nestformann
Hele gjengen gikk motvillig opp på vekta i dag. Alle ble veid inn med pluss siden sist. Men det er junimålingen som er viktig. Jahr & co. fikk dårlig uttelling etter en kveld de var spillemessig overlegne. Hope har lovet å sette preg på vårsesongen. Han åpnet lovende.


HOLD AV 9. MAI
Asker, 03.01.09, Nestformann
2008 har vært en innholdsrikt Gåping-år. Vi gikk Birken og Skarverennet, vi syklet nesten alle rittene, vi kåret to innebandymestre og vi løp Holmenkollstafetten og Birkebeinerløpet. Men viktigst av alt: Mange nye atleter konkurrerte med Gåping IL som klubbnavn. Og i 2009 blir vi flere. Mange flere. 50 har så langt sagt de ønsker å sykle Birken for Gåping neste år. Mandag starter jakten på det 11. innebandymesterskapet, 25. april går Hope og Thingnes Skarverennet, 9. mai løper vi Holmenkollmarsjen og arrangerer vårfest, i juni spiller vi fotball på Rud med Naboen og 29. august debuterer Andreas Ruud og mange andre i Birkebeinerrittet. Når historien om Gåping IL skal skrives en gang langt inn i fremtiden vil 2009 løftes frem som det nest beste året noensinne. Let the year begin!

TVERRELVA BY WINTER
Asker, 28.12.08, Nestformann
I likhet med Evje skole er det gusjegrønne gjerdet ved Tverrelva et viktig sted for Gåping IL. Her syker vi oss opp før klokka starter, her puster vi tungt ut etter at klokka har stoppa, her snur vi når Løvlia er for langt, her fyller vi opp Maxim-flaskene om sommeren, her prøver vi å få vann ut av Maxim-flaskene om vinteren, her blir nøtteblandingene fortært, her ligger snøen lengre enn hvor-som-helst-i-verden, her er vi midt i Krokskogen, her garanterer Rye-Olsen alltid ny pers opp til Utsikten, her forklarer Otto hvordan utstyret kommer til å hindre han i å følge Ranvik opp kneikene mot Kleivstua, men viktigst: På Tverrelva har man alltid, på en eller annen måte, GODFØLELSEN (i hvert fall jeg).

PERFEKT 2008-PUNKTUM
Asker, 14.12.08, Nestformann
Arenasjefens julebord for innebandygjengen har blitt en av våre viktigste tradisjoner. Bordplassering bestemmes av tabellplassering. De fem beste pluss verten sitter på hvite herskapelige stoler, mens røkla må ta til takke med små harde brune vinglete stoler. I Gåping handler det ikke om å delta. Her er det hvit stol på julebordet som gjelder. Takk for flott kveld, Per Christian. Den kålrotstappa er det ikke mange som matcher.

ENDELIG
SERIEMESTER :-)

Asker, 08.12.08, Nestformann
I likhet med Hareide har Henriksen jaktet gull og heder siden 2004. I dag kastet Hareide inn håndkle, mens Henriksen gikk helt til topps i tiende Gåping Championship. Jubileumsmesterskapet er det mest prestisjetunge. Pokal, blomster, champagne og takketale sier alt. Grattis, Morten!
At Lindal tok en pallplass og at Andresen utsatte utenlandstur for å få med seg siste runden, må også berømmes. Nå er det julebord på fredag som gjelder, Thomas ...


Tidligere artikler | Opphavsrett Gåping IL © 2009